Vår idé – hållbar utveckling på internet

Det är inte många som reflekterar över att internet förbrukar energi, energi som i sin tur genererar koldioxid. År 2030 förväntas internet stå för 21 procent av den globala elkonsumtionen, det är ungefär en tredubbling jämfört med idag.

Hållbarhet är i ropet och verksamheter spenderar mer tid och pengar än någonsin på att hänga med. Men någonstans bland fossilfria bilar, plastpåsar och Fair Trade-kaffe har man missat internet.

Klimatklick kom till för att belysa hur internet påverkar klimatet och ge verksamheter möjligheten att bli mer hållbara – även på nätet. Faktum är att varenda sidvisning på varenda hemsida genererar utsläpp av koldioxid, men tyvärr är det inte många som känner till det.

Många bäckar små…

Oavsett om din hemsidas utsläpp räknas i gram, kilo eller ton så är det värt att göra vad du kan för att minska dem. Hade exempelvis alla bilder på internet optimerats skulle vi sparat många miljoner ton koldioxid varje år.

I vår klimatkalkylator räknar du enkelt ut hur mycket koldioxid just din hemsida genererar. Du får också förslag på vad du kan göra för att bli mer hållbar. En vanlig åtgärd är att byta till ett miljövänligt webbhotell.