Oderland, ett miljövänligt webbhotell

Uppdaterad:

| Hemsidor

Vi har tittat närmare på Oderland, ett miljövänligt webbhotell som blivit bäst i test flera gånger om. Miljövänliga webbhotell minskar i genomsnitt hemsidors klimatavtryck med 9 procent.

Stötta oss gärna genom att beställa Oderland via någon av länkarna i artikeln.

Internet växer lavinartat och för varje server som finns släpps det i genomsnitt ut 630 kg CO₂ per år. Det orsakar redan mer utsläpp än hela flygindustrin och energiåtgången växer i en rasande takt. Genom att välja ett miljövänligt webbhotell till din hemsida bidrar du till att minska internets klimatpåverkan.

Det är ingen skillnad i prestanda mellan ett ”vanligt” webbhotell och ett miljövänligt webbhotell. Du får precis samma hastigheter, säkerhet och service hos bägge parterna. Det som skiljer vanliga webbhotell och miljövänliga webbhotell åt är dess påverkan på klimatet.

Vad är ett miljövänligt webbhotell?

För att vara ett miljövänligt webbhotell räcker det inte med att källsortera och släcka lampan när du lämnar ett rum, kraven är mycket högre än så. Green Web Foundation är en ideell organisation som arbetar med att kartlägga och dokumentera vilka webbhotell som är miljövänliga.

Krav på miljövänliga webbhotell

Klimatkompensation

Ström från förnybara energikällor

Energibesparande åtgärder

Energisnål utrustning

I skrivande stund är det bara ett fåtal svenska webbhotell som kvalar in i Green Web Foundations och ett av dem är Oderland. På sin hemsida skriver de att ”Minskandet av vårt klimatavtryck är en prioriterad fråga och någonting vi arbetar med hela tiden”.

Oderland var ett av de första hosting-bolagen i Sverige att virtualisera hela sin hostingmiljö. Det innebär att energiåtgången minskar kraftigt. Elen som de fortfarande använder i sina datahallar är märkt med Naturskyddsföreningens egna miljömärkning ”Bra miljöval”.

Är ditt webbhotell miljövänligt?

Testa din hemsida och få svar på det och hur mycket koldioxid den genererar.


Sveriges bästa webbhotell Oderland

Utöver att Oderland är ett hållbart val så har det också många andra fördelar, den kanske mest framträdande är den fantastiska prestandan. Billigare webbhotell kan ibland nå upp i Oderlands topphastigheter, men den stora skillnaden är att Oderland levererar över tid, denna stabilitet är oumbärlig när saker inte får gå fel.

Oderland är 30 procent snabbare

Hemsidor som använder Oderland blir i genomsnitt 30 procent snabbare. En anledning är att man ersatt webbservern Apache med LiteSpeed vilket påverkar hastigheten positiv. En annan fördel med detta byte är att tekniska underhåll kan utföras utan att servern behöver startas om. Det innebär mindre nertid. Det senaste året hade Oderland en upptid på 99,99 procent, det motsvarar mindre än en timme.

Snabbare hemsidor med Oderland.
Hemsidor hos Oderland är i genomsnitt 30 procent snabbare.

Webbhotellet startades redan 1998 och har både sitt kontor och sina datahallar i Göteborg, man växer kontinuerligt och har idag fler än 30 000 kunder. Om du är nyfiken på Oderland och vill se hur mycket snabbare din hemsida blir så kan du testa deras webbhotell gratis i 14 dagar. De tillämpar också öppet köp på sina tjänster, så om du mot förmodan inte skulle vara nöjd kan du få tillbaka dina pengar inom 60 dagar.

Frekvent testvinnare

Det är fler än vi som tycker att Oderland är bäst. Webbhotellet blir regelbundet utsedd till testvinnare när svenska webbhotell jämförs med varandra. Man är även omåttligt populär bland sina kunder med ett snittbetyg hos Reco på hela 4,7 av 5! Vi har sammanfattat några recensioner:

”Sveriges bästa webbhotell”

“Ett miljövänligt, grönt och helsvenskt alternativ som utlovar bästa tänkbara hostingupplevelse. /../ Suverän prestanda med topphastigheter, professionell support och genomgående ärlighet gentemot kunderna gör Oderland till Sveriges bästa webbhotell och vinnaren i vårt stora test.”

– Website Planet

”Bästa företagsval”

Oderland är ett av de större svenska webbhotellen och kanske det mest självklara valet att ta en närmare titt på om man är en företagskund med stor webbplats eller där webbplatsen är en viktig nyckelroll för företaget.

– Testat.nu

”Det bästa valet”

”Jag har testat de flesta svenska webbhotell under närmare två decennier /../ och Oderland är min absoluta favorit sedan flera år tillbaka. De är inte Sveriges billigaste webbhotell, men klarar man budgeten så är de bästa valet i mina ögon. Bra teknisk plattform för mig som utvecklare, snabba servrar, bra upptid och inte minst snabb, hjälpsam och kompetent support.”

– Adrian på Reco

”Kundsupport i världsklass”

Blixtsnabba servrar, extremt många konfigurationsmöjligheter med bra dokumentation och videoinstruktioner samt en kundsupport i världsklass. Att byta webbhotell är besvärligt men bytet till Oderland fungerade klanderfritt och det lönade sig. Helt klart bästa webbhotell som jag har haft.

– Christer på Reco

Bästa webbhotellet för WordPress

WordPress är ett enkelt, populärt och kostnadsfritt sätt att skapa din egen hemsida. Mer än 40 procent av världens hemsidor drivs av just WordPress och oavsett om du har en blogg, en e-handel eller någon annan typ av hemsida så är det ett enkelt och säkert val av plattform.

I och med WordPress enorma popularitet har många webbhotell anpassade lösningar för att enkelt implementera och underhålla hemsidor som drivs av WordPress, ett av dessa webbhotell är Oderland.

WP Toolkit

Oavsett hur många WordPress-hemsidor du har så kan du med hjälp av WP Toolkit hantera dem på samma ställe. Genom att kunna installera, konfigurera och underhålla flera WordPress-installationer från ett samlat gränssnitt får du en bra översikt och missar aldrig några viktiga uppgraderingar. Om du har en byrå är WP Toolkit ett fantastiskt verktyg.

Managed WordPress

Managed WordPress innebär en omfattande hostingtjänst där den tekniska miljön är skräddarsydd för just WordPress. Det är ett bra val för de som som har en lite större hemsida som måste fungera felfritt.

Prestandan blir också ännu bättre, ett vanligt webbhotell fungerar ju med otaliga plattformar, men om tjänsten optimeras helt utifrån WordPress så går det ju givetvis fortare. Några andra fördelar med Managed WordPress är ökad säkerhet, mer omfattande support och en kontrollpanel med WordPress-specifik funktionalitet.

Fler fördelar med Oderland

Man har ett imponerande stort utbud av tjänster och funktioner. I det billigaste webbhotellpaketet ”Standard” ingår bland annat 2 000 GB bandbredd/mån, 3 GB ram-minne, dagliga säkerhetskopior och driftjour 24/7. Vi tittar närmare på några av fördelarna med detta webbhotell.

Elastic Scaling

Alla hemsidor önskar mer trafik, men mer trafik kan också innebära längre svarstider och sämre upplevelser för dina användare. Oderland erbjuder därför den smarta tjänsten Elastic Scaling vilket innebär möjligheten att betala för extra CPU, ram eller lagring efter behov.

Om din hemsida plötsligt blir mer populär eller du upplever trafiktoppar under stora shoppingdagar som Black Friday eller mellandagarna så kan du känna dig trygg med att avvisningsfrekvensen inte försämras.

Gratis SSL-certifikat

SSL-certifikat krypterar trafiken vilket gör din hemsida säkrare. Ett obegränsat antal gratis SSl-certifikat ingår via Let’s Encrypt, både för domäner och wildcards. Du får även tillgång till Comodo PositiveSSL.

Kunnig support och driftjour 24/7

Kunnig och tillmötesgående support som kan nås via telefon, e-post eller chatt de flesta av dygnets timmar. FAQ:en är omfattande och tydlig och kompletteras med videoklipp. Man har branschens förmodligen bästa genomsnittliga upptid, den ligger på hela 99,99 procent. Men om olyckan är framme finns alltid en driftjour tillgänglig dygnet runt.

Testa gratis och pengarna-tillbaka-garanti

Du kan testa Oderland kostnadsfritt i 14 dagar. De erbjuder också öppet köp vilket innebär att du kan få tillbaka dina pengar inom 60 dagar om du inte är nöjd.

Nackdelar med Oderland

Vi tycker att Oderland är det bästa webbhotellet i Sverige vilket förmodligen framgår med all tydlighet i denna artikel. Men om vi ska lyfta fram något som vi tycker kan bli bättre så är det priset. Man är definitivt prisvärda, men jämfört med de flesta andra webbhotellen är det en dyr lösning. Å andra sidan är det som så mycket annat – man får alltid vad man betalar för vilket i detta fall är premium hosting och ett gediget miljöarbete.


Sammanfattning

Oderland - Sveriges bästa webbhotell

Vi tycker att Oderland är Sveriges bästa webbhotell. Den höga prestandan i kombination med den professionella supporten gör Oderland till ett självklart val för verksamheter där webbplatsen har en viktig roll. Oderland levererar dessutom en miljövänlig hosting och är ett av få svenska webbhotell i Green Web Foundations gröna databas.

Product Brand: Oderland

Product Currency: SEK

Product Price: 167

Product In-Stock: https://schema.org/InStock

Editor's Rating:
4.8

Jesper Lubrán, grundare Klimatklick

Författare: Jesper Lubrán

Fler inlägg från bloggen

Se alla artiklar