Internet är fantastiskt, men…

Det är inte många som reflekterar över att internet förbrukar energi, energi som i sin tur genererar koldioxid. År 2030 förväntas internet stå för 21 procent av den globala elkonsumtionen, det är ungefär en tredubbling jämfört med idag.

Hållbarhet är i ropet och verksamheter spenderar mer tid och pengar än någonsin på att hänga med. Men någonstans bland fossilfria bilar, plastpåsar och Fair Trade-kaffe har man missat internet.

Jesper Lubrán, grundare Klimatklick
Jesper Lubrán, grundare Klimatklick

Klimatklick gör hemsidor hållbara

Jag startade Klimatklick för att belysa hur internet påverkar klimatet och ge verksamheter möjligheten att bli hållbara – även på nätet. Som Klimatklickare kan dina användare surfa med gott samvete, varje klick gör ju klimatet lite bättre!


Jag heter Jesper och är en helt vanlig kille som blev pappa för inte så längesen. Med ett barn kommer inte bara en obegränsad kärlek, utan också en ständigt gnagande oro för hur framtiden kommer att bli.

Jag är ingen Greta Thunberg-typ men försöker sortera mitt avfall och släcka lamporna när jag går hemifrån. Angående klimatet och de dramatiska förändringar som vi just nu ser har jag alltid resonerat som så att någon löser det. Men sedan jag blev pappa har jag kommit på andra tankar, så välkommen till Klimatklick!

Tjäna pengar med Klimatklick

Vår idé är enkel: Vi hjälper dig att göra din hemsida klimatpositiv genom att kompensera minst 110 procent av de utsläpp varje sidvisning genererar. Vi bidrar också till olika Gold Standard-projekt vilket kortfattat innebär att pengarna garanterat gör stor nytta och hamnar på rätt plats.

Du som driver en hemsida gör givetvis klimatet en stor tjänst, men faktum är att du tjänar pengar på att bli Klimatklickare! Studier visar att 88% av dina användare blir mer lojala till din tjänst om du engarerar dig i hållbarhet.

Signatur Jesper

Kom i kontakt med Klimatklick

Fyll i formuläret eller mejla direkt till jesper[at]klimatklick.se.